Jocs i joguines per al nostre gos

by | Apr 24, 2020 | Educació canina i modificació de conducta | 0 comments

Un cop ja tenim clares les normes bàsiques per a utilitzar les joguines (et convidem a llegir l’article dels 10 consells bàsics de com utilizar les joguines en el gos) ja ens podem endinsar en el gran món dels jocs i joguines per a gossos. El joc és una activitat imprescindible en la vida de qualsevol gos per diversos motius:

 • Per treballar el vincle amb el propietari, que no és més que la relació emocional que tenim amb el nostre gos.
 • Per descarregar la conducta exploratòria i ensenyar-li quins objectes són adequats per rosegar.
 • Per exercitar l’estimulació mental.
 • Per treballar exercicis d’obediència, ja que hi haurà molts jocs en què el gos haurà de seguir unes regles que no podrà trencar.

Hi ha moltes maneres d’ordenar-los i classificar-los, però a nosaltres ens agrada fer-ho de la següent manera:

 • Joguines i/o jocs per interaccionar amb el propietari: jocs de recerca i jocs d’estira-i-arronsa.
 • Joguines per jugar sol: joguines per mossegar.
 • Joguines per jugar sota la supervisió del propietari: joguines dispensadores de menjar i taulers d’intel·ligència.

Jocs per interaccionar amb el propietari

Aquests jocs milloren el vincle amb el propietari i també permeten practicar ordres d’obediència, ja que durant el joc el gos haurà de seguir tot un seguit de regles per jugar correctament.

 • Jocs de recerca: aquí podem utilitzar pilotes i discos voladors.
 • Jocs d’estira-i-arronsa: en què podem utilitzar joguines tipus corda o joguines específiques per a aquest joc. En els jocs de tir és molt important que el gos aprengui les ordres “agafa” i “deixa anar” i que les compleixin durant el joc.

Jocs per jugar sols

 • Joguines per rosegar: és imprescindible que el gos disposi d’aquest tipus de joguines per poder descarregar tota la seva energia exploratòria. D’aquesta manera, a través d’aquestes joguines el gos aprendrà quins són els objectes que pot mossegar i quins no i també tindran un important paper pel que fa a la seva estimulació mental, ja que és una manera de què estiguin entretinguts i prevenir l’avorriment . Aquestes joguines solen ser de goma dura, són les joguines tipus “Kong”.

Es poden utilitzar tant amb menjar com sense menjar. Si els fem servir amb menjar, és important que inicialment el supervisem per assegurar-nos que el gos sigui capaç de treure el menjar del seu interior.

Jocs per jugar sota la supervisió del propietari

 • Joguines per rosegar que es poden omplir amb menjar: és recomanable que inicialment ens assegurem que el nostre gos és capaç de menjar-se el contingut, ja que, si no és així, li pot generar frustració i deixar-los d’utilitzar. Un cop ens hàgim assegurat, ja formarien part de les joguines per jugar sols.
 • Joguines dispensadores de menjar: dins d’aquest tipus de joguines trobem totes les pilotes que dispensen boles de pinso, menjadors laberint, catifes olfactives.
 • Taulers d’intel·ligència: el gos ha de dur a terme tasques resolutives i són ideals per a l’estimulació mental i la concentració. És important que tinguin una experiència positiva i per aquest motiu, hem de supervisar el joc i guiar-los, sobretot inicialment.

En funció del nostre objectiu, utilitzarem uns o altres. Si volem millorar el vincle amb el nostre gos i treballar l’obediència, utilitzarem les joguines d’interacció com les joguines de cerca o els de tir. Si el que volem és treballar l’estimulació mental i descarregar energia exploratòria, llavors utilitzarem les joguines mossegadors, dispensadors de menjar o taulers d’intel·ligència.

 

 

T’agradaria rebre aquests continguts i altres coses interessants al teu mail?

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Whats app COMPORTAVET