10 consells de com utilitzar les joguines en el gos

by | Apr 22, 2020 | Educació canina i modificació de conducta | 0 comments

Abans de començar a pensar en les joguines que li comprem al nostre gos, hem de tenir en compte una sèrie de punts molt importants sobre com s’han d’utilitzar. Moltes vegades ens trobem amb propietaris que ens comenten que el seu gos no fa cas a les joguines que té, que hi ha joguines que no el motiven o que, encara que té joguines, decideix destruir objectes que no són adequats. Si et passa això, segueix llegint, creiem que et podem ajudar.

10 consells bàsics per utilitzar les joguines:

  1. Hem d’entendre que la conducta de rosegar i investigar és normal en la majoria dels casos, forma part de la seva conducta exploratòria. El que passa, és que aquesta conducta pot arribar a ser un gran problema pel propietari quan els objectes que tria per rosegar tenen un valor per a nosaltres.
  2. És un ERROR pensar que quan el nostre gos deixi de ser un cadell deixarà de mossegar i investigar.
  3. És molt important no utilitzar el càstig per reconduir o evitar aquestes conductes. Molts propietaris confien en aquest tipus de tècniques que provocaran estrès, afectaran el vincle amb el propietari i crearan futurs problemes que ara no tenim, com, per exemple, por al propietari o agressivitat per defensa de recursos. El gos aprendrà a resoldre els conflictes amb agressivitat i no aprendrà res.
  4. El gos ha de tenir les seves necessitats bàsiques cobertes. Per tant, hem de dedicar temps a jugar amb ell i a fer exercici. La quantitat i el tipus d’exercici dependrà de diversos factors (edat, mida, raça), així que, l’haurem adaptar a cada cas.
  5. Hem de treure de l’abast del gos tots els objectes de valor que pugui destruir (roba interior, paper higiènic, tovalloles, comandaments a distància, etc.). Cada vegada que el gos pugui destruir un objecte de valor, es reforçarà la conducta. El fet de destruir és un premi en si mateix.
  6. Mai deixarem objectes vells tipus sabatilles, roba interior que no fem servir a la seva disposició perquè ho destrueixi. És molt difícil que aprengui a distingir entre un objecte nou i un de vell.
  7. A partir d’aquí, és el moment de buscar les joguines que més motivin al nostre gos. Es tracta de presentar una varietat de joguines i veure quines són les que més li agraden. Podem utilitzar ossos de cartílag, joguines tipus Kong, joguines dispensadores de menjar, mossegadors de plàstic o de corda, catifes olfactives, joguines tipus peluix.
  8. Les joguines mai han d’estar a disposició tot el dia. De manera que no han d’estar a terra, sinó guardats en una caixa i treure-les en rotació per mantenir sempre la novetat.
  9. Un aspecte molt important que funciona molt bé és que no cal alimentar al nostre gos directament d’un bol. Podem utilitzar la quantitat diària de menjar per repartir-la en joguines dispensadores de menjar, joguines tipus Kong o lliurar-la directament de la mà a través d’exercicis d’obediència.
  10. Un cop hem posat en marxa totes aquestes recomanacions, què fem si el nostre gos agafa un objecte que no hauria d’agafar? MAI li traurem els objectes directament de la boca, si ho fem, podem generar una agressivitat per defensa de recursos (evidentment si corre risc la seva salut, ho farem). Farem el següent: canviem de context (marxarem, per exemple, a la cuina), traiem alguna cosa súper bona de la nevera, i al mateix temps que li donem diem “deixa”. És una manera de començar a ensenyar-li l’ordre. Un cop l’ha deixat anar hem de donar-li una joguina adequada per rosegar que li agradi.

Hi ha situacions en què la conducta destructiva no és normal i està relacionada amb estats d’ansietat i altres problemes de conducta. En aquest cas, sempre hem de consultar amb un etòleg veterinari.

T’agradaria rebre aquests continguts i altres coses interessants al teu mail?

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Whats app COMPORTAVET