El meu cadell destrueix tot el que troba. Què puc fer?

by | Mar 29, 2020 | Educació canina i modificació de conducta | 0 comments

Tots els gossos tenen un gran desig d’investigar i mossegar, sobretot en l’etapa de cadell. Aquesta conducta és normal, encara que pot arribar a ser un gran problema si destrossa objectes de valor.

Molts propietaris confien en la utilització del càstig per resoldre aquest tipus de conductes i l’únic que aconseguirem és empitjorar les coses i crear nous problemes, que poden ser més greus.

La utilització del reforç positiu funciona molt millor per reconduir aquest tipus de problemes, a més de que el teu gos serà més feliç. Aquesta conducta no desapareixerà, de manera que del que es tracta és de que el teu cadell disposi d’un lloc on pugui investigar, explorar i de joguines adequades per a ell.

El joc i l’exercici és imprescindible. El fet de no descarregar energia augmenta el desig d’investigar i destruir. La quantitat i el tipus d’exercici dependrà de les necessitats de cada gos.

Com triem les joguines adequades?

El més important és esbrinar quines joguines li motiven més, de manera que podem començar amb una varietat de joguines per tenir una idea de quines són les que més li agraden.

Un cop sapiguem quines són les joguines que més li agraden, es tracta de mantenir una rotació perquè no s’avorreixi d’elles i que no les tingui sempre a disposició. De manera, que no val que estiguin repartides pel terra, les hem de tenir guardades i treure-les en un sistema de rotació per mantenir la motivació del nostre gos. D’altra banda, quan utilitzi les seves joguines hem de recompensar amb atenció o amb algun mos apetitós.

Entre les joguines que podem utilitzar tenim: Kongs, ossos de cuir, mossegadors de corda, catifes olfactives, entre d’altres. L’objectiu és que estigui entretingut el major temps possible amb les joguines.

Com prevenim futurs problemes de destructivitat?

Encara que triem les joguines que més li agraden, molts dels objectes que tenim a casa solen ser molt més motivants. De manera que fins que no puguem confiar en el nostre company pelut, l’haurem de mantenir vigilat a una zona segura on no tingui abast als objectes inadequats.

Mai li hem de donar objectes que siguin semblants als objectes que no volem que destrueixi. Així que, mai li donarem sabatilles velles, mitjons que no fem servir o tovalloles, ja que, a més de ser perillós, mai diferenciarà entre una sabatilla vella o nova.

A mesura que li anem deixant més espai, sempre hi haurà coses noves que no volem que rosegui. Hem de deixar-les fora del seu abast en la mesura del possible.

El que està clar és que el càstig no és una bona solució, ja que pot generar altres problemes com la por al propietari o agressivitat.

La recomanació si rosega algun objecte inadequat en la nostra presència, és donar-li alguna ordre com “vine”, fer-lo seure “sitz” i en aquest moment lliurar-li algun objecte adequat per a ell.

La destrucció pot ser conseqüència d’un problema d’ansietat?

En ocasions, la conducta destructiva pot estar relacionada directament amb un problema d’ansietat. Els problemes de destructivitat que apareixen quan el teu gos es queda sol, han de ser valorats en profunditat per un etòleg veterinari, ja que a més de les recomanacions anteriors, s’haurà de plantejar un pla de tractament molt més específic. Si vols més informació sobre els trastorns relacionats amb la separació, ho pots llegir aquí.

El meu gos no destrueix, però sempre que té l’oportunitat excava com si no hi hagués un demà. Què faig?

Un gos excava per moltes raons: per refrescar-se, per caçar ratolins, enterrar i recuperar ossos, per escapar del confinament o simplement, per divertir-se.
Normalment passa quan es queden sols per falta d’estimulació mental. Incrementar el joc i l’exercici pot canviar molt les coses. De vegades, podem pensar en un company per ell.
Com normalment ho fan en absència de propietari, la solució és que disposi d’una zona per poder excavar. En aquesta zona podem enterrar joguines, i fins i tot premiar al nostre company pelut quan la faci servir.

T’agradaria rebre aquests continguts i altres coses interessants al teu mail?

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Whats app COMPORTAVET