Que són les feromones assossegadores o calmants canines i quina aplicació tenen?

by | Mar 10, 2020 | Etologia canina | 0 comments

Les feromones són substàncies segregades a l’exterior pels éssers vius per a la comunicació d’algun tipus d’informació i provocar comportaments específics en altres individus de la mateixa espècie.

Una d´aquestes feromones que segreguen les gosses és  la feromona assossegadora o calmant canina per enviar “un missatge de benestar” als seus cadells i que se sentin bé i segurs.

La feromona assossegadora o calmant canina té aplicació clínica veterinària ja que és un potent senyal de seguretat i benestar per als gossos de totes les edats. Només és percebuda per l´ espècie canina i al no ser un fàrmac no té cap contraindicació ni efectes secundaris. Es poden utilitzar durant períodes curts de temps i de forma intermitent o durant períodes llargs i continuats.

Quines són les situacions on poden ser útils als nostres peluts?

  • Es poden utilitzar per ajudar als gossos a afrontar totes les situacions que els generen por i angoixa: situacions de sorolls forts com poden ser focs artificials.
  • Circumstàncies que els poden generar estrès com les estades a residències, viatges, absències de propietaris
  • Facilitar l´aprenentatge durant l´etapa de socialització del cadell o durant sessions d´educació canina.

Per tant, es poden utilitzar com a eina preventiva de problemes comportamentals, així com formar part dels plans de tractament de problemes de conducta. No interfereixen amb cap medicament i són adequades per a tot tipus d´edats i condició física.

Existeixen dues presentacions per a l´aplicació clínica: en forma de collar per a que acompanyi al gos durant tot el dia allí on vagi i l´aplicació en forma de difusor per endollar-lo a l´interior d´una estança. Utilitzar una o altra opció depèn de cada cas.

T’agradaria rebre aquests continguts i altres coses interessants al teu mail?

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Whats app COMPORTAVET