Agressivitat entre gats que conviuen en la mateixa casa

by | Jun 3, 2018 | Etologia felina

Els comportaments agressius entre gats que viuen a la mateixa llar són comuns. De fet, les lluites entre gats que conviuen poden arribar a prop del 45% de les llars. Quan incorporem un nou gat a casa s’estima que el 40% s’acceptaran en l’interval d’un mes i el 22% ho faran immediatament. De manera, que hi ha un percentatge de gats que no podran conviure sota el mateix sostre.

Hi ha diferents tipus d’agressivitat entre gats. Les tres més importants són l’agressivitat intrasexual, l’agressivitat territorial i l’agressivitat per por.

L’agressivitat intrasexual és més freqüent entre mascles que entre femelles i és més comú en l’època de reproducció. Aquest problema es resol en el 90% dels casos amb la castració.

L’agressivitat territorial és més freqüent en gats desconeguts, però també es dóna en gats que viuen a la mateixa llar. En una llar pot haver-hi diferents territoris, encara que el propietari no ho sàpiga. El comportament s’inicia amb esbufecs, progressa cap a persecucions i pot acabar en atacs i lluites. La causa d’aquest tipus d’agressivitat sol ser la introducció d’un gat nou a casa i l’aïllament temporal, com anar amb un dels gats al veterinari.

L’agressivitat per por pot aparèixer de forma sobtada entre gats que ja han conviscut durant temps, però també durant la introducció d’un gat nou a casa. En aquest cas, les reaccions agressives estan motivades per un component de por en els gats.

És molt important determinar davant de quin tipus d’agressivitat ens trobem i, sobretot, descartar qualsevol causa mèdica que pugui estar afectant qualsevol dels gats. El pla de tractament en els casos d’agressivitat inclou diversos aspectes: enriquiment ambiental, tècniques de modificació de conducta i utilització de feromones i / o nutricèutics. En alguns casos pot ser necessària la utilització de psicofàrmacs.

 

T’agradaria rebre aquests continguts i altres coses interessants al teu mail?

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Whats app COMPORTAVET