By Judit Gutiérrez Sentenà on 9 March, 2018 in Etologia canina
2

 

Ensinistrador, educador caní o etòleg?


 

 

Quan ens trobem davant d’un problema de comportament en les nostres mascotes tenim dubtes sobre quin és el professional més adequat per abordar el problema: ensinistrador, educador caní o etòleg? En aquest article intentarem explicar les competències de cada un d’ells i aclarir què és el que hem de fer en cada cas.

Un ensinistrador és el professional que ensenya al gos a obeir una sèrie d’ordres. Té coneixements en obediència bàsica i avançada. Poden ensenyar als gossos a desenvolupar diferents treballs de seguretat, emergència, assistència a persones, treballs esportius i agility.

L’educador és un professional format en obediència bàsica i avançada, amb coneixements en tècniques de modificació de conducta i que les aplica en funció de la relació gos-propietari-entorn. La modificació de conducta és una part molt important del tractament dels problemes de comportament en les nostres mascotes.

L’etòleg veterinari és un llicenciat en medicina veterinària. Posteriorment s’especialitza a través d’una diplomatura o mitjançant postgraus o màsters acreditats per una facultat de veterinària. És el professional que realitzarà un protocol diagnòstic davant d’un problema de comportament, en el qual haurà de descartar patologies mèdiques que poden ser la causa del problema. Després implantarà un pla de tractament que pot estar format per una modificació de conducta i en ocasions pot ser necessari la utilització de fàrmacs.

Per tant, davant d’un problema de comportament, és molt important que es realitzi una primera avaluació per un etòleg veterinari per arribar a un diagnòstic definitiu, implantar un pla de tractament i prescriure fàrmacs si cal. A partir d’aquí un educador podrà realitzar la modificació de conducta específica en cada cas. És molt important el treball en equip entre etòlegs i educadors. L’etòleg no veterinari precisarà en tot moment d’un veterinari per realitzar un diagnòstic i prescriure fàrmacs segons cada cas.

Si la teva mascota presenta un problema de comportament, et podem ajudar

About the Author

Judit Gutiérrez SentenàView all posts by Judit Gutiérrez Sentenà

Copyright 2019 | comportavet

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies