93.534.55.73 · 611.436.447 Carrer de l'Oblit,52 bis, Barcelona

By Judit Gutiérrez Sentenà on 12 February, 2018 in Etologia felina
0

El meu gat no fa servir el rascador: quin és el motiu?


 

Mi gato no utiliza el rascador

 

Els gats es comuniquen de diferents maneres, a través de la comunicació visual, la comunicació olfactiva i la comunicació auditiva. La conducta de marcatge amb les extremitats anteriors, que es realitza a través d’esgarrapades, forma part tant de la comunicació olfactiva com de la comunicació visual del gat.

Es tracta d’un comportament natural i per tant  l’ha de poder manifestar sense ser renyat. A través de les esgarrapades desprèn feromones procedents de les glàndules interdigitals, amb l’objectiu de transmetre seguretat dins del seu territori. Aquesta conducta també té un component visual a través de les marques que deixen. Qualsevol gat pot presentar aquesta conducta, mascle o femella, sencer o castrat.

Un component molt important perquè els gats desenvolupin aquest comportament de forma adequada, és el rascador. Ha de complir unes característiques bàsiques perquè els gats l’utilitzin i no gratin llocs inadequats:

  • Ha d’estar col·locat a la zona de descans, al costat dels llocs on el gat ja ha rascat.
  • Ha de ser estable en tot moment quan el gat es recolzi i s’estiri en ell.
  • El tipus de material i el que sigui horitzontal o vertical, dependrà de la preferència del nostre gat.

En determinades ocasions, els gats rasquen en llocs inadequats. Poden desenvolupar la conducta cap a superfícies situades en diferents llocs de la casa (mobles, sofà, cadires, etc.) i cap a portes o finestres. En cases amb més d’un gat, ens podem trobar esgarrapades cap a llocs inadequats a més de conflictes entre els gats. En aquests casos, hem de posar-nos en contacte amb un professional per poder determinar quina és la causa del problema i establir un pla de tractament per intentar reconduir aquesta conducta cap als llocs adequats.

T’agradaria rebre aquests continguts i altres coses interessants al teu mail?

 

About the Author

Judit Gutiérrez SentenàView all posts by Judit Gutiérrez Sentenà

Copyright 2020 | comportavet

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies