93.534.55.73 · 611.436.447 Carrer de l'Oblit,52 bis, Barcelona

By Judit Gutiérrez Sentenà on 1 February, 2018 in Etologia canina
0

El meu gos es fa pipi a casa: per què passa això?


 

Mi perro se hace pipi en casa

Quan un gos es fa pipi en llocs inadequats els etòlegs veterinaris en diem eliminació inadequada. És una conducta molesta, causa de preocupació i deteriora la relació emocional entre el gos i el propietari. En la majoria dels casos es tracta d’un mal aprenentatge, però hi ha molts altres motius que poden desencadenar aquest comportament.

Entre els diferents motius ens trobem amb:

  • Problemes mèdics.
  • Problemes de mal aprenentatge.
  • Preferència per zones alternatives a les zones correctes.
  • Manca d’accés a la zona correcta, quan el gos no surt prou vegades al carrer.
  • Eliminació per sobrexicitació.
  • Conductes de marcatge.
  • Problemes o trastorns relacionats amb la separació del propietari.
  • Problemes de pors, fòbies o ansietats.
  • Incontinència urinària en gossos geriàtrics

Per tant, quan arriba un gos a la consulta d’etologia veterinària hem de recollir tota la informació necessària per arribar a determinar quina és la causa del problema. Hi ha molts factors a tenir en compte, moment de l’aparició de la conducta, context en què es produeix, lloc, horaris i freqüència, postura utilitzada, quantitat i aspecte de l’orina, nombre de sortides al carrer i rutines, tipus de dieta, quantitat d’ingesta d’aigua, solucions que s’han intentat i no han funcionat.

Depenent de quina sigui la motivació o la causa del problema, el tractament serà un o altre. No hi ha pautes generals per a tots els casos, cada cas és diferent i cal arribar a tenir un diagnòstic definitiu per poder plantejar un pla de tractament adequat. En determinats casos caldrà realitzar proves mèdiques per descartar qualsevol causa orgànica.

L’únic consell que es pot aplicar a tots els problemes d’eliminació inadequada és evitar la utilització del càstig, ja que sempre empitjora la situació. El càstig generarà por, ansietat i deteriora el vincle amb el propietari, especialment si s’utilitzen càstigs inoportuns, fora de temps o exagerats.

Si la teva mascota presenta un problema de comportament, et podem ajudar

 

About the Author

Judit Gutiérrez SentenàView all posts by Judit Gutiérrez Sentenà

Copyright 2020 | comportavet

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies