93.534.55.73 · 611.436.447 Carrer de l'Oblit,52 bis, Barcelona

By Judit Gutiérrez Sentenà on 2 January, 2018 in Educació canina i modificació de conducta
0

Per què el meu gos ho mossega tot? Joguines per gossos


 

juguetes para perros

 

Les conductes de rosegar i disseccionar són una queixa freqüent dels propietaris quan arriben a la consulta veterinària, però hem de saber que la major part de les vegades es tracta d’una conducta normal d’exploració i joc que probablement es mantindrà durant la seva vida adulta. És un error pensar que quan deixi de ser un cadell ho deixarà de fer. Com es tracta d’una conducta natural en el gos, hauria de poder desenvolupar-la cap a objectes adequats. Per tant, el nostre primer objectiu serà que el gos estigui motivat a rosegar i disseccionar objectes destinats per ell.

Què hem de fer per aconseguir el nostre objectiu?

  1. El nostre gos ha de disposar de joguines per rosegar que el motivin.
  2. Hem d’evitar l’accés a tots aquells objectes que tinguin valor per a nosaltres i no siguin adequats per rosegar.
  3. Quan els punts 1 i 2 estiguin superats, sotmetrem al nostre gos a proves, deixant-li tenir accés a objectes de valor sota la nostra supervisió. Cada vegada que intenti rosegar un objecte inadequat li oferirem una alternativa, li lliurarem un objecte adequat per a ell i molt motivador.

Quines joguines poden motivar al nostre gos?

Cada gos tindrà les seves pròpies preferències, de manera que us proposem tot un seguit de joguines per a gossos i serà el propietari el que haurà d’anar descobrint quines d’aquestes joguines prefereix. Entre les diferents opcions trobem:

  • Ossos de cartílag, orelles de porc, ossos de pernil. Totes aquestes joguines s’han d’adquirir en botigues especialitzades o en clíniques veterinàries.
  • Joguines tipus Kong. Aquestes joguines ofereixen moltes possibilitats. Com es poden farcir, disposem d’infinites opcions perquè el nostre gos no s’arribi a avorrir. Podem utilitzar menjar humit, crema de formatge, menjar casolà triturat, podem utilitzar trossos de galetes de diferents mides, també podem combinar el menjar humit amb trossos de menjar sec o trossos de diferents aliments. També tenim l’alternativa de congelar el Kong farcit, d’aquesta manera durarà més temps.
  • Cubs dosificadors. Els podem omplir amb part de la ració diària. Per tant, ja no tenim excusa per seguir posant el menjar del nostre gos en un bol. Tenim moltes alternatives perquè hagi de treballar per aconseguir la seva dosi diària d’aliment com passa a la natura.
  • Mossegadors. Hi ha infinitat de mossegadors en el mercat. Els podem submergir en brou i deixar-los assecar perquè siguin més atractius.
  • Peluixos. Hi ha molts tipus de peluixos en el mercat i hem de buscar quins són els que motiven més al nostre gos. Normalment prefereixen les joguines menys resistents i que es puguin destruir. De tota manera, quan triem una joguina sempre cal tenir en compte l’equilibri entre seguretat i motivació.

Totes les joguines proposades anteriorment que tenen menjar es poden amagar, de manera que el nostre gos passarà més temps distret buscant aquests objectes. Una cosa molt important és que totes les joguines han d’estar subjectes a canvis regulars per mantenir la novetat. La renovació de les joguines és més important que la introducció d’una joguina nova.

Si veiem que aquesta conducta deriva en una conducta destructiva, ens hauríem de posar en contacte amb un profesional, ja que hi ha altres motius que poden desencadenar aquests tipus de comportaments. Et recomanem llegir l’article “Per què el meu gos ho destrueix tot?”

T’agradaria rebre aquests continguts i altres coses interessants al teu mail?

 

About the Author

Judit Gutiérrez SentenàView all posts by Judit Gutiérrez Sentenà

Copyright 2020 | comportavet

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies